La central nuclear Ascó realitza el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior

Ascó, 27 d’octubre de 2011. La Central Nuclear Ascó ha portat a terme avui el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior amb un exercici que ha començat a les 9:30 hores i s’ha donat per finalitzat a les 17:34 h.

Per a la realització de l’exercici s’ha treballat sobre la hipòtesi d’un augment d’activitat al circuit primari del grup II per possibles danys en un element combustible. A aquest escenari, se li ha sumat un incendi simulat a l’edifici de turbines que requeria la intervenció de la brigada contra incendis de la central i els Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Durant l’exercici s’han activat totes les categories d’emergència fins arribar al nivell màxim, la categoria IV, Emergència General.

Amb l’objectiu de poder comprovar el correcte funcionament del pla d’actuació davant una emergència, s’han activat totes les organitzacions implicades en el Pla d’Emergència Interior, així com les vies de comunicació amb el Consell de Seguretat Nuclear (SALEM – Sala d’Emergències), la Subdelegació del Govern a Tarragona (CECOP – Centre de Coordinació Operativa) i el Centre de Suport Tècnic (CAT), on se situa la Direcció de l’Emergència.

El Consell de Seguretat Nuclear i auditors independents han seguit el desenvolupament del simulacre, basat en escenaris hipotètics.

L’exercici ha permès comprovar satisfactòriament la coordinació de tot el personal involucrat, les vies de comunicació i el correcte funcionament del Pla d’Emergència Interior de l’emplaçament.