La fiabilitat com a principi

LA SOLIDESA TECNOLÒGICA ÉS CLAU PER A LA SEGURETAT D’UNA PLANTA NUCLEAR. UNA CENTRAL éS UNA INSTAL·LACIÓ COMPLEXA EN LA QUE CADA DIA ES PRODUEIXEN DESENES DE MILERS D’OPERACIONS I CAP ES DEIXA A LA IMPROVISACIÓ.

Des del disseny a la construcció dels equips, passant per l’operació cada dia o tots els treballs de manteniment, tot el que succeeix en una planta d’aquestes característiques, fins i tot la resposta que s’ha de donar davant de situacions extraordinàries, està plantejat, planificat, assajat o recollit als manuals i als procediments.

Seguint un protocol, cada decisió que es pren a les centrals genera informació, l’anàlisi de la qual millora l’experiència d’operació. Per ANAV, la fiabilitat és un deure, no un objectiu. No obstant això, sempre hi ha marge per fer-ho millor.

Per això, potenciem la formació i la capacitat d’anàlisi crítica dels nostres treballadors, actualitzem les instal·lacions amb la millor tecnologia disponible, i intercanviem informació amb fabricants i altres operadors per incrementar el nivell d’eficiència de les nostres instal·lacions i la nostra forma de treballar.

“Tots els procediments d’una central estan plantejats, planificats i assajats”

ANAV
Veure vídeo

Una parada para seguir adelante

La fiabilitat de les plantes d’Ascó i Vandellós II s’explica en el compliment d’un model de qualitat que evoluciona, que s’adapta als constants canvis que necessita l’organització i sempre de forma subordinada a la seguretat. Contribueixen a l’increment de la fiabilitat la cooperació i les recomanacions d’organismes internacionals especialitzats, com l’Associació Mundial d’Operadors Nuclears (WANO) o l’Organisme Internacional de l’Energia Atòmica (OIEA), que sotmeten a examen els equips, les persones i els procediments d’ANAV, així com l’exigència de l’organisme regulador, el Consell de Seguretat Nuclear, que té personal destacat de forma permanent a les centrals i realitza inspeccions in situ.

0
365
dies

Connectats a la xarxa

FIABILIDAD