Passió per la ciència

Com podem estalviar energia?¿Què és un kilowatt-hora? ¿Què són les radiacions ionitzants? hi ha Moltes preguntes relacionades amb l’energia i l’energia nuclear en particular.

ANAV

El Centre d’Informació de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) és un espai interactiu on trobar respostes, i per què no, plantejar-se noves preguntes.

“Obligat interactuar, tocar i jugar”

centre-informació-9-490x179

El Centre d’Informació d’ANAV és un espai concebut per aprofundir en el coneixement de l’energia d’una forma lúdica, mitjançant l’experimentació. La proposta didàctica és fruit del treball d’un equip multidisciplinari dirigit per Manuel Toharia, director del Museu de les Ciències Príncep Felip de València. Està configurat com un espai obert, viu, adaptable i dinàmic, un lloc on acollir, mostrar i explicar en la línia d’altres moderns centres de divulgació científica a nivell europeu. Interactuar, tocar i jugar són premisses bàsiques.

L’edifici, que va ser guardonat amb l’International Architectural Award de 2012, permet descobrir i aprofundir en aspectes com les ones electromagnètiques, les radiacions ionitzants, els infrarojos o els raigs X. A més, permet conèixer quins són i com es gestionen els diferents tipus de residus industrials, així com les claus de l’eficiència energètica. En aspectes més centrats en energia nuclear, el Centre explica com funciona una central, com es fabrica el combustible, i fins permet experimentar com es treballa a la sala de control, el cervell de la instal·lació. .

PER A TOTS ELS PÚBLICS

 

ANAV

El Centre d’Informació d’ANAV està pensat per adaptar-se a públics de totes les edats i perfils. Estudiants de secundària, estudiants universitaris, col·lectius i agrupacions… Els continguts científics es presenten de forma propera i atractiva per motivar noves inquietuds i fer venir ganes de seguir descobrint.

VIDEOS

L’ENERGIA QUE ENS MOU

CREAR CONSCIÈNCIA

FORMULARI

  Nom *

  Cognoms *

  Email *

  Missatge *

  He llegit i accepto la Política de Privacitat*

  [recaptcha size:compact]

  CONTACTO

  Política de Privacitat

  L’Associació Nuclear Ascó-Vandellós II,  A.I.E tractarà les seves dades amb la finalitat de possibilitar la gestió de la seva sol·licitud o consulta a través del Centre d’Informació d’Anav. Vostè té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets. Per veure més informació polseu aquí .