La central nuclear Ascó realitza el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior

Ascó, 24 de maig de 2012. La central nuclear Ascó ha portat a terme avui el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior amb un exercici que ha començat a les 9:00 hores i ha finalitzat a les 13:20 h.

La realització de l’exercici s’ha iniciat amb la simulació d’un incendi en un dels generadors dièsel de la unitat I que ha requerit l’ajuda de serveis de protecció contra incendis externs. Paral·lelament s’ha simulat la parada no programada dels dos reactors a causa de la pèrdua del subministrament elèctric exterior. En aquest escenari també s’ha produït una hipotètica emissió de gasos a l’exterior per una fuita de refrigerant del circuit primari.

Durant l’exercici s’han activat totes les categories d’emergència fins a arribar a la categoria III, Emergència de l’Emplaçament, al grup II i al nivell màxim, la categoria IV, Emergència General, al grup I.

Amb l’objectiu de poder comprovar el correcte funcionament del pla d’actuació davant una emergència, s’han activat totes les organitzacions implicades en el Pla d’Emergència Interior, així com les vies de comunicació amb el Consell de Seguretat Nuclear (SALEM – Sala d’Emergències), la Subdelegació del Govern a Tarragona (CECOP – Centre de Coordinació Operativa) i el Centre de Suport Tècnic (CAT), on se situa la Direcció de l’Emergència.

El Consell de Seguretat Nuclear i auditors independents han seguit el desenvolupament del simulacre, basat en escenaris hipotètics. L’exercici ha permès comprovar la coordinació de tot el personal involucrat, les vies de comunicació i el correcte funcionament del Pla d’Emergència Interior de l’emplaçament.