Informació CN Vandellòs II

La central nuclear Vandellòs II, seguint els procediments establerts, ha notificat a el Consell de Seguretat Nuclear que, el passat dia 12 d’agost, durant l’execució de la prova de vigilància mensual de la instrumentació de el panell de parada remota, es va declarar inoperable un els dos canals de pressió de el generador de vapor ‘B’ en observar-se que les seves indicacions no eren coherents amb les condicions de planta. En l’anàlisi posterior, es va identificar que el transmissor de pressió d’aquest canal no estava correctament alineat i es va procedir a esmenar la incidència i a recuperar la operabilitat de canal de pressió.

A continuació, l’equip tècnic de la instal·lació va realitzar una revisió documental que va concloure que l’anomalia en el transmissor de pressió era present des del dia 19 de juny, per la qual cosa s’havia superat de forma inadvertida el marge temporal establert en les especificacions tècniques de funcionament, la qual cosa implica necessàriament la notificació a el Consell de Seguretat Nuclear.

El panell de parada remota és un quadre de control alternatiu des del qual és possible portar la planta a condicions de parada al supòsit de no poder fer-ho des de la sala de control principal. Pel que fa a la instrumentació de pressió associada al generador de vapor ‘B’, el panell de parada remota compta amb dos canals redundants, el del tren ‘A’, que ha registrat aquesta incidència, i el del tren ‘B’, que s’ha mantingut operable en tot moment.

Aquesta incidència no ha tingut impacte en la seguretat de les persones ni al medi ambient i la planta es troba operant amb normalitat, al 100% de potència.