ANAV se suma al Dia Mundial del Medi Ambient

Arriba el dia 5 de juny i amb ell la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, aquest any sota el lema “Sense contaminació per plàstic”, temàtica amb la qual ANAV s’identifica plenament i per a la qual aquest any ha treballat amb mesures com la recent retirada parcial dels dispensadors de gots de plàstic per al consum d’aigua.

L’ésser humà és alhora obra i artífex del medi que l’envolta, el qual li dóna el suport material i li brinda l’oportunitat de desenvolupar-se intel·lectual, moral, social i espiritualment. A la llarga i tortuosa evolució de l’espècie humana en aquest planeta s’ha arribat a una etapa en què, gràcies a la ràpida acceleració de la ciència i la tecnologia, les persones han adquirit el poder de transformar, d’innombrables maneres i en una escala sense precedents, tot el que els envolta.

Les Nacions Unides, conscients que la protecció i la millora del medi humà és una qüestió fonamental que afecta el benestar dels pobles i al desenvolupament econòmic del món sencer, van designar el 5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient. La celebració d’aquest dia ens brinda l’oportunitat d’ampliar les bases d’una opinió pública ben informada i d’una conducta dels individus, de les empreses i de les col·lectivitats inspirada en el sentit de la seva responsabilitat pel que fa a la conservació i la millora del mitjà. Aquest dia ha anat guanyant rellevància des que va començar a celebrar-se en 1974 i, ara, és una plataforma mundial de divulgació pública amb àmplia repercussió en tot el globus.

Si no pots reutilitzar-lo, rebutja’l
Cada any, el Dia Mundial del Medi Ambient s’organitza al voltant d’un tema i serveix per a centrar l’atenció en una qüestió particular urgent. El tema d’aquest any, “Sense Contaminació Per plàstic”, fa una crida a la població de tot el món en favor d’un planeta sense contaminació per plàstics. Cada any s’aboquen en els oceans 8 milions de tones de plàstic, el que amenaça la vida marina i humana, i destrueix els ecosistemes naturals. L’objectiu és conscienciar sobre la necessitat de reduir la quantitat de plàstic que s’aboca en els nostres oceans. La celebració d’aquest dia pretén fer-nos conscients que nosaltres mateixos podem canviar hàbits en el nostre dia a dia per reduir la pesada càrrega de la contaminació dels plàstics en la nostra naturalesa, en la nostra vida silvestre i sobre la nostra pròpia salut. Si bé és cert que el plàstic té diversos usos molt valuosos, depenem massa del plàstic d’un sol ús i això té greus conseqüències mediambientals.

«El missatge d’aquest Dia Mundial del Medi Ambient és simple: rebutja el plàstic descartable. Si no pots reusarlo, rehúsalo. Junts podem traçar el camí cap a un planeta més net i verd.». – António Guterres, Secretari General de l’ONU