Un grup de famílies franceses visita el Centre d’Informació d’ANAV a CN Ascó

Ascó, 15 de maig de 2013. El Centre d’Informació d’ANAV, situat a la central nuclear Ascó, va acollir el passat dissabte, 11 de maig, la visita d’un grup de famílies provinents del municipi francès de Marines. La visita s’emmarca en unes jornades anuals de tres dies de durada organitzades per Marines i Ascó, municipis agermanats des del 2010.

Després de veure una projecció sobre el funcionament d’una central nuclear, els 17 francesos i els 13 asconencs que els acompanyaven van recórrer el Centre d’Informació per aprofundir en el dia a dia d’una instal·lació nuclear. Durant la visita, el grup va quedar gratament satisfet amb la tasca informativa de l’espai museogràfic.

El municipi de Marines, situat a pocs quilòmetres de París, es va agermanar amb Ascó al juny del 2010 amb la finalitat de poder intercanviar vivències i projectes, així com compartir activitats culturals i aprendre altres llengües. Així, un cop a l’any s’organitzen aquestes jornades culturals intercalant les visites a Ascó i a Marines, durant les quals són les pròpies famílies participants les encarregades d’acollir al poble agermanat.