Professionals de la central nuclear Forsmark visiten CN Vandellòs II

Un grup d’auxiliars d’operació, que actualment s’està formant per ocupar altres llocs de treball dins de les centrals nuclears sueques Forsmark 1 i 2, va visitar la central nuclear Vandellòs II el passat dilluns 15 d’abril.

Com ja és tradició entre els operadors suecs, al final del curs es visita una central nuclear d’arreu d’Europa. En aquest cas van mostrar interès en visitar Vandellòs II i les instal·lacions del centre de formació de TECNATOM. Per això, el grup de 25 persones es va traslladar a la central Vandellòs II, on primerament van visualitzar un vídeo i a continuació van gaudir d’una visita guiada per l’interior de la planta.

Durant el recorregut, el personal de Forsmark va mostrar interès per diversos aspectes de la central, com el bon estat de manteniment de l’emplaçament, el programa informàtic d’operació que permet la localització immediata sobre pla de qualsevol vàlvula i també la gestió de deficiències a través del PAC.

Una vegada acabada la visita, el grup va traslladar-se a les instal·lacions de Tecnatom on van poder visitar els simuladors de les sales de control d’Ascó i de Vandellòs II i interactuar amb els instructors de l’emplaçament.