L’IRTA organitza la III Jornada Fructícola d’Ascó per promoure la transferència tecnològica de coneixements als productors del sector agrícola

Ascó, 25 d’abril de 2014. L’IRTA, l’institut de la Generalitat dedicat a la recerca i tecnologies agroalimentàries, va realitzar, el passat 23 d’abril, la III Jornada Fructícola d’Ascó a les instal·lacions del centre d’Informació i a la finca demostrativa l’Illa, propietat d’ANAV.

Uns 60 productors de l’entorn de la central nuclear Ascó van assistir a la jornada tècnica destinada a transferir al sector agrari local els coneixements assolits en la finca experimental en matèria de tècniques i tecnologies de producció eficient de les varietats de cultiu pròpies de la comarca. Aquestes jornades que es realitzen periòdicament s’emmarquen en el conveni de col·laboració entre l’IRTA i ANAV.

La jornada, dirigida per professionals especialitzats en fruticultura pertanyents a l’IRTA, va constar d’una part teòrica en la qual es va oferir informació sobre la producció i la innovació en les varietats de préssec i nectarina així com sobre les noves tendències en el cultiu de l’ametller. A continuació, els assistents a la jornada es van traslladar a la Finca l’Illa on van poder veure els resultats obtinguts en l’experimentació amb aquestes noves varietats i els assajos, tant en els sistemes de formació dels presseguers com en els portaempelts de préssec i nectarina.

L’IRTA i ANAV porten sis anys col·laborant en la Finca L’Illa, de 17 ha i amb més de 7 ha i prop de 4.000 arbres dedicats al cultiu experimental. Aquesta col·laboració es desenvolupa en virtut d’un conveni, signat l’any 2007 entre el titular de CN Ascó i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per fomentar la recerca agroalimentària a la Ribera d’Ebre i la transferència de formació i coneixement en el sector agrícola en matèria de tècniques i tecnologies de producció eficient de les principals varietats de cultius de la comarca.