La Fundació Endesa i Càritas clausuren el tercer curs de Formació Ocupacional a Tarragona

La Fundació Endesa i Càritas Diocesana de Tarragona van clausurar el passat dilluns 23 la tercera edició del curs de formació en electricitat dirigit a persones que es troben en situació de vulnerabilitat i sense feina. Es tracta de l’únic projecte d’aquest tipus que es realitza a Catalunya i s’emmarca en un conveni de col·laboració entre la Fundació Endesa i Càritas, amb la col·laboració d’ANAV. Cal destacar que de les 15 persones que van participar en l’edició 2016-2017 una tercera part està ja treballant, una estadística que es manté de les edicions anteriors. De cara a la quarta edició també participaran en el curs una quinzena d’adults i per primera vegada es comptarà amb dones en el grup.

L’acte va tenir lloc a la sala d’actes de l’Institut Comte Rius de Tarragona i va comptar amb representació d’Endesa a Catalunya, la Fundació Endesa, Càritas Diocesana de Tarragona, el mateix Institut i ANAV.

El curs dut a terme a l’Institut Comte de Rius és d’Operacions Auxiliars de Muntatge d’Instal·lacions Electrotècniques i de Telecomunicacions en Edificis. Es tracta d’una formació de 500 hores que permeten a l’alumne millorar la seva qualificació professional en aquesta matèria. D’aquestes 500 hores, 380 es destinen a la formació teòrica i pràctica, i les altres 120 es dediquen a matèries transversals com l’orientació laboral, la prevenció de riscos laborals i la informàtica.

De les estadístiques dels últims tres cursos realitzats, es conclou que una tercera part dels participants troben feina en acabar la formació. A més, s’ha aconseguit una millora de la taxa d’ocupació del 50% ja que la meitat està treballant actualment. El curs proporciona als alumnes un certificat de professionalitat de nivell 1 corresponent al codi ELES0208, que garanteix als empresaris i treballadors un reconeixement professional i serveix de garantia per a les empreses a l’hora de contractar una persona, alhora que suposa un prestigi i la possibilitat d’ampliar el currículum dels treballadors.