La central nuclear Ascó realitza el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior

Ascó, 9 d’octubre de 2014. La central nuclear Ascó ha portat a terme avui el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior amb un exercici que ha començat a les 9:20 hores i ha finalitzat a les 13 hores.

L’exercici s’ha basat en la simulació d’un terratrèmol amb afectació a ambdues unitats que ha fet assolir la Categoria IV d’emergència a Ascó I i la Categoria III a Ascó II. Durant el transcurs del simulacre també s’ha incidit en l’organització del recompte del personal concentrat en els centres de reagrupament i la localització de persones a l’emplaçament. Així mateix, s’ha simulat la pèrdua del canal habitual digital de comunicacions entre la planta i la Sala d’Emergències del Consell de Seguretat Nuclear (SALEM), amb l’objectiu de posar en funcionament mètodes alternatius.

Amb l’objectiu de poder comprovar el correcte funcionament del pla d’actuació davant una emergència, s’han activat totes les organitzacions implicades en el Pla d’Emergència Interior, així com les vies de comunicació amb el Consell de Seguretat Nuclear (SALEM – Sala d’Emergències), la Subdelegació del Govern a Tarragona (CECOP – Centre de Coordinació Operativa) i el Centre de Suport Tècnic (CAT), on se situa la Direcció de l’Emergència.

El Consell de Seguretat Nuclear i auditors independents han seguit el desenvolupament del simulacre, basat en escenaris hipotètics.

L’exercici ha permès comprovar la coordinació de tot el personal involucrat, les vies de comunicació i el correcte funcionament del Pla d’Emergència Interior de l’emplaçament.