Endesa inverteix 85.000 euros en el nou sistema de telecontrol de la subestació de la central nuclear Ascó

Endesa ha enllestit recentment les tasques de renovació del sistema de telecontrol del parc d’alta tensió de la subestació que hi ha a la Central Nuclear Ascó. Es tracta d’un equipament que registra tota la informació que té a veure amb el funcionament d’aquesta part de la instal·lació i permet realitzar-hi maniobres de manera remota, des del Centre de Control de la Companyia, a Barcelona. El nou sistema, d’última tecnologia, funciona amb de fibra òptica, fet que permet una connexió més eficient entre els diferents equips que el composen.

El sistema de telecontrol registra en un sol equip totes les dades que tenen a veure amb el funcionament dels diferents elements que composen la subestació: interruptors, transformadors, línies, etcètera. D’aquesta manera, a més de poder comprovar en tot moment el correcte funcionament de la instal·lació, detectaria de manera immediata possibles anomalies. Aquest sistema, no només registra i unifica la informació, sinó que també permet realitzar maniobres a la subestació de manera remota, des del Centre de Control de la Companyia a Barcelona, des d’on es controla tota la xarxa de Catalunya.

Amb aquesta intervenció, que ha suposat una inversió de 85.000 euros per part de la Companyia, Endesa reforça la seva xarxa de transport elèctric en alta tensió, un sistema mallat i del que s’alimenten múltiples subestacions de les quals pengen els clients finals. La renovació d’equipaments forma part del pla de manteniment a les instal·lacions de la demarcació de Tarragona, amb el qual la Companyia treballa per millorar la fiabilitat i el rendiment del seu servei.