EL CENTRE D’INFORMACIÓN D’ANAV VA REBRE 2.314 VISITANTS L’ANY 2019

El Centre d’Informació de l’Associació Nuclear Ascó – Vandellòs II (ANAV), ubicat a la central nuclear Ascó, va atendre durant l’any 2019 un total de 2.314 persones en les seves activitats divulgatives, formatives i professionals. Visitants i usuaris d’aquest equipament van poder gaudir de les novetats introduïdes en la part museogràfica de centre, que compta des de fa uns mesos amb set nous mòduls, a més de panells i altres materials que se sumen a l’oferta expositiva, dedicada al món de l’energia amb especial atenció al cicle de l’energia nuclear. El centre va complir recentment el seu vuitè any d’activitats, amb prop de 20.000 visitants i usuaris acumulats des de la seva inauguració el novembre de 2011.

El Centre d’Informació d’ANAV està concebut amb el doble objectiu d’apropar a la població a un major coneixement sobre l’energia nuclear i el funcionament de centrals nuclears com la d’Ascó i, alhora, de completar l’oferta d’atractius turístics de la comarca de la Ribera d’Ebre. En aquest sentit, dos de cada tres visitants van acudir atrets pel seu valor divulgatiu, mentre que el 33% restant van realitzar activitats de caràcter professional, aprofitant la versatilitat de l’espai.

Els perfils predominants de les visites van ser els centres educatius de diferents nivells de tot Catalunya i els col·lectius i entitats de l’entorn de CN Ascó, tot i que també es van rebre visites singulars, com les de l’agència europea Fusion For Energy, que treballa per al projecte ITER des de Barcelona, ​​la de l’Associació FANJAC Altes Capacitats, que treballa amb nens amb altes capacitats intel·lectuals, o les de diversos centres de capacitació i reinserció laboral.

Un altre dels aspectes a destacar de l’any 2019 ha estat l’alt índex de satisfacció dels visitants, que han puntuat entre el 9 i el 10 tots els aspectes pels quals eren preguntats: instal·lacions, informació rebuda, durada, activitats realitzades, participació dels visitants i atenció a càrrec del personal d’ANAV. Destaca especialment que el 100% dels enquestats van recomanar la visita al Centre d’Informació d’ANAV.

Les visites al centre es programen de manera concertada, d’acord amb la disponibilitat de dates i preferiblement en grup. Per a això, només cal cursar una sol·licitud a través del telèfon (977.415.230) o el correu electrònic (visitascnasco@anacnv.com).