ANAV rep a professors de secundària en una visita organitzada pel Foro Nuclear

L’Hospitalet de l’Infant, 4 de juliol de 2014. Un grup de 25 professors d’ESO de l’àrea de ciències de Lleida i Tarragona van visitar, els dies 1 i 2 de juliol, les instal·lacions d’ANAV. Aquesta visita forma part d’un programa de formació organitzat pel Foro Nuclear en col·laboració amb la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya i orientat a professors d’ensenyament secundari.

En la primera jornada, el grup va visitar el Centre d’Informació d’ANAV a la central nuclear Ascó. Allà, van poder conèixer els materials divulgatius i les activitats que ofereix el centre per als alumnes dels diferents nivells educatius. A més, van realitzar un recorregut per l’espai museogràfic i els diferents mòduls interactius dissenyats per plantejar qüestions sobre el món de l’energia i la producció elèctrica d’origen nuclear. A continuació, el grup es va dirigir amb autobús a la zona exterior de CN Ascó per visitar la torre de refrigeració i el Magatzem Temporal Individualitzat (MTI).

Per finalitzar la seva visita a les plantes de ANAV, els professors es van desplaçar, el dia 2 de juliol, a la CN Vandellòs II, on van realitzar un recorregut interior per la instal·lació.

Aquest programa formatiu, dissenyat pel Foro nuclear, es completa amb una visita als simuladors de Tecnatom, a les instal·lacions del Centre Tecnològic Mestral a Vandellòs I i al Servei de Medicina Nuclear de l’hospital de Bellvitge a Barcelona.