ANAV presenta als mitjans de comunicació les fites més significatives de l’any

ANAV va celebrar ahir, dia 20 de desembre, la seva trobada anual amb els mitjans de comunicació de la demarcació de Tarragona, emmarcat en la seva política de transparència informativa i de relacions amb l’entorn. La trobada va transcórrer en aquesta ocasió a les instal·lacions de CN Vandellòs II i, durant la mateixa, els directors d’ambdues centrals van realitzar un repàs davant els representants dels mitjans informatius de les principals fites en l’operació de les plantes durant el present any. Ambdues presentacions es van focalitzar especialment en les recàrregues recentment realitzades i les dues que estan per venir, en el cas de CN Ascó, al 2017.

Per la seva banda, el director general d’ANAV, José Antonio Gago, va fer un balanç general, repassant les principals dades de l’any, i traslladant als professionals de la comunicació la posició d’ANAV sobre diversos temes d’actualitat com la voluntat de ANAV d’operar les seves plantes a llarg termini, el proper desplegament d’unitats de la Guàrdia Civil tant a Ascó com a Vandellòs II, o el nou impost autonòmic sobre la generació d’energia d’origen nuclear. La seva presentació va fer també especial recalcament en el Projecte de Reforç de la Seguretat, que aquest any 2016 arriba a la seva fi amb la posada en funcionament d’algunes de les modificacions més importants d’aquest projecte que enforteix les plantes amb l’objectiu de fer front a eventualitats que puguin anar més enllà de les seves bases de disseny. Gago va relatar la recent incorporació de sistemes com els recombinadors passius d’hidrogen o el ventament filtrat de la contenció i va detallar les característiques del nou Centre Alternatiu de Gestió d’Emergències (CAGE).

En aquest sentit, la jornada es va completar amb una visita al CAGE de Vandellòs II, guiada pels tres directors, a més dels caps de Seguretat Integrada de CN Ascó i CN Vandellòs II, Jordi Bolaños i Antonio Pontejo, i el cap d’Enginyeria Civil, Juan Sabater.