ANAV presenta als mitjans de comunicació el projecte de Reforç de la Seguretat de les centrals Ascó i Vandellòs II

Ascó, 02 de desembre de 2013.- ANAV va celebrar dijous passat 28 de novembre la seva trobada anual amb els mitjans de comunicació de la província de Tarragona, emmarcat en la seva política de transparència informativa i de relacions amb l’entorn.

Els directors d’ambdues centrals van realitzar un repàs davant els representants dels mitjans informatius de les principals fites en l’operació de les plantes durant el present any. El director general, per la seva banda va oferir una ponència sobre les millores adoptades per les centrals d’ANAV dins del projecte de Reforç de la Seguretat.

En la seva presentació, Manel Campoy, director de CN Ascó, va oferir una visió sobre la col·laboració de les centrals nuclears amb els organismes internacionals del sector. Una relació que contribueix a la millora contínua de les instal·lacions.

A continuació, Rafael Martín, director de CN Vandellòs II, aprofitant que la planta es troba actualment realitzant els treballs corresponents a la 19 parada per recarrega de la planta, va explicar als mitjans com s’organitza, planifica i executa una parada per garantint un nou cicle d’operació segura.

Finalment, José Antonio Gago va centrar l’atenció sobre les millores que estan duent a terme les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II dins del projecte del Reforç de la Seguretat que conclourà el 2016, ampliant els marges de seguretat de les centrals i dotant a les mateixes de major robustesa enfront de qualsevol succés extern o intern que vagi més enllà de les bases de disseny. Així, va explicar, algunes de les modificacions de disseny que estan previstes, com el venteig filtrat de la contenció, les obres de reforç del mur de Malasset a Vandellòs II o de canalització del tub arc de la Vaguada a Ascó, l’adquisició de nous equips portàtils i la construcció de l’àrea segura en tots dos emplaçaments, entre uns altres.