ANAV participa en el Cicle de Comunicació de la SNE

La cap de Comunicació i Relacions Externes d’ANAV, Montse Godall, va ser l’encarregada d’obrir, el passat dijous 13 de juny, el cicle de conferències sobre Comunicació organitzat a la seva seu de Madrid per la Societat Nuclear Espanyola (SNE). Sota el títol, ‘Comunicar? Sí, gràcies!’, Godall va oferir als assistents diverses claus i eines bàsiques de comunicació, que poden ajudar a qualsevol professional nuclear, es dediqui específicament a la Comunicació o no, a l’hora d’afrontar una xerrada informal, una conversa formal, un debat, una presentació, una entrevista o qualsevol tipus d’intercanvi d’idees, especialment si el tema tractat és l’energia nuclear i el funcionament de les centrals nuclears.

Es tracta fonamentalment d’eines conegudes i no alienes al sentit comú, com pot ser l’empatia a través de l’escolta activa de l’interlocutor i les seves inquietuds, el foment del diàleg, més enllà de la imposició del monòleg de l’expert, o l’ús d’un discurs positiu acompanyat d’un adequat i coherent llenguatge no verbal. En definitiva, eines tendents a generar confiança en l’interlocutor que, acompanyades del rigor en els continguts, han de facilitar la recepció dels missatges.

El cicle sobre Comunicació de la SNE tindrà continuïtat el proper dia 27 de juny, amb una sessió sobre comunicació digital titolada ‘Comunicar en entorns socials, no empresarials’, a càrrec de Julián Corredera (director de Comunicació Digital d’Endesa) i finalitzarà el dia 4 de juliol amb la conferència ‘Divulgar en xarxes socials. L’exemple de @OperadorNuclear’.