ANAV informa de l’últim any d’activitats de CN Ascó i CN Vandellòs II en els Comitès d’Informació convocats per Indústria

L’Hospitalet de l’Infant, 24 d’octubre de 2012. Els Ajuntaments de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i d’Ascó han acollit els dies 23 i 24, respectivament, les reunions del Comitè d’Informació per a les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II, corresponents a l’any 2012, convocades pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. En elles, els directors de les centrals van exposar les fites més significatives de l’operació de les plantes durant l’últim any, a més de facilitar les últimes dades corresponents a recursos humans i a inversió.

En la seva presentació, el director de CN Vandellós II, Rafael Martín, va informar als diferents representants institucionals convocats de la recent realització de la 18ª Recarrega de Combustible de la planta, així com de les principals activitats portades a terme durant la mateixa. També va informar dels resultats del follow up del WANO Peer Review realitzat a la planta aquest any i d’activitats d’integració en l’entorn, a més dels corresponents a inversions i recursos humans.

El director de la CN Vandellós II també es va referir al projecte Reforç de la Seguretat, derivat de les proves de resistència fixades per la Unió Europea per a totes les centrals nuclears del continent després de l’accident de Fukushima.

comite_ascoPer la seva banda, el director de CN Ascó, Manel Campoy, va informar als representants institucionals de les activitats previstes per a la pròxima recarrega del grup I, la número 22, que s’iniciarà el dissabte 27 d’octubre i les novetats que aquesta ha incorporat. Així mateix, va comentar l’estat d’avanç de les obres de construcció del Magatzem Temporal Individualitzat (ATI) que es troba actualment en fase de proves.

En els Comitès també van ser presentats, per part del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), els últims resultats de CN Ascó i CN Vandellós II en el Sistema Integrat de Supervisió de les Centrals Nuclears (SISC). El SISC és un programa d’avaluació del funcionament de les centrals que incorpora mètodes de supervisió per a l’observació del comportament de les centrals nuclears en operació a través d’indicadors de funcionament i la valoració de troballes de les inspeccions realitzades pel CSN.

Els Comitès d’Informació són un organisme, la reunió del qual convoca anualment el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en el que participen els alcaldes dels municipis de les àrees d’influència de les centrals (Ascó, Flix, Móra la Nova, Móra d’Ebre, Garcia, Vinebre, La Fatarella, Corbera d’Ebre, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, El Molar, La Figuera i Riba-roja d’Ebre, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Pratdip, Tivissa i l’Ametlla de Mar), representants del CSN, de Protecció Civil, del sector sanitari, educatiu i empresarial, així com de la Subdirecció d’Energia Nuclear del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç; del departament d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya i de la Subdelegació del Govern a Tarragona.

comite_asco