ANAV i l’Ajuntament de Pratdip signen un acord de col•laboració per adequar els voltants del Castell

L’Hospitalet de l’Infant, 27 de juny de 2013.- ANAV i l’Ajuntament de Pratdip van signar, el passat 21 de juny, un acord de col·laboració a través del qual es portarà a terme l’adequació dels voltants del Castell de Pratdip. Es tracta de la segona fase del projecte de recuperació de la imatge original del recinte posat en marxa pel consistori per potenciar aquest punt d’interès cultural, patrimonial i turístic.

El Castell i el recinte emmurallat de Pratdip, situats en el punt més alt del municipi, són llocs emblemàtics i de gran interès per al visitant. És per això que el 2007 el consistori va iniciar un projecte de recuperació de la imatge original del Castell, eliminant la falsa torre que albergava un dipòsit d’aigua, i va realitzar una excavació arqueològica al recinte.

La segona fase del pla, que compta amb la col·laboració d’ANAV, preveu adequar el recinte del Castell per poder mostrar les restes arqueològiques dels murs descobertes en la primera fase del projecte. Per això, es construirà un nou mirador i una plaça natural per contemplar el paisatge i des d’on es podrà pujar al punt més alt del cim, fins ara inaccessible per als visitants.

D’altra banda, es durà a terme la pavimentació d’alguns trams de carrer del nucli antic de Pratdip, alhora que s’adequaran les vies suprimint les barreres arquitectòniques i es realitzarà una renovació de les instal·lacions d’enllumenat per adequar-les a la normativa vigent sobre contaminació lumínica. A més, està previst dotar al municipi d’una xarxa separada de recollida d’aigües pluvials i soterrar les xarxes de telefonia i mitja tensió.

El pla contempla també una partida destinada a la dinamització turística. En aquest sentit, es preveu millorar la senyalització d’aquells punts d’especial interès per al visitant, dotar de mobiliari urbà i de jardineres diferents punts de Pratdip i millorar alguns canals d’informació dirigits als visitants, com són la pàgina web o tríptics i catàlegs.